Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows Server Hyper-V
#1
Hyper-V, Windows Server rollerinden biridir ve hypervisor tabanlı bir teknolojidir.Windows Sunucu Sanallaştırma Sistemi olarak da bilinmektedir.Kod adı Viridiandır.Hyper-V sayesinde birden çok sunucu rolü tek bir fiziksel ana makinede birleştirilir.Ana makinede birleştirilen ayrı sanal makineler bize donanım yatırımlarında büyük bir fayda sağlar.
Hyper-V ,Windows haricinde ve linux  gibi işletim sistemleri de dahil olmak üzere hepsini verimli bir şekilde tek bir sunucuda çalıştırır.Ayrıca 64 bit Bilgi İşlemin gücünden faydalanmak için de kullanılır.Konuyu toparlayıp özetleyecek olursak  Hyper-V sayesinde birden fazla işletim sistemi paralel olarak aynı sunucu üzerinde çalıştırılabilir.Bu kadar açıklamadan sonra şimdi de geçelim Hyper-V’nin kullanıcılara sunduğu avantajlara:
1-Donanım maliyetlerinde düşüş
2-Lisans maliyetlerinde düşüş
3-Elektrik maliyetlerinde düşüş
4-Operasyon maliyetlerinde düşüş
5-Sunucu yönetimi ve IT Personel maliyetlerinde düşüş
6-Kablolama ve sunucu ekipmanı maliyetlerinde düşüş
7-Hyper-V ücretsizdir ve bu sayede bize lisans masrafı çıkarmaz
Şimdi gelelim Hyper-V’nin en önemli özelliklerine:
Yeni ve Gelişmiş Mimari: 64 bit micro-kernelized hypervisor mimarisi ile rakiplerine göre daha güvenli platform sunuyor.Bunun dışında gelişmiş bir performans sunuyor.
Bellek Desteği: Her bir sanal aygıt için 64 GB lık RAM desteğine sahiptir.
SMP Desteği: Bir  sanal  sistemde 4 fiziksel işlemciye kadar (SMP)destek sağlar.
Gelişmiş Depolama Erişimi: Doğrudan disk erişimini destekler.
Hızlı Geçiş(Quick Migration) : Kullandığımız sanal aygıt,fiziksel bir ana bilgisayars isteminden bir diğerine en kısa gecikme süresi ile geçiş yapar.
Yaygın İşletim Sistemi Desteği: 32 bit ve 64 bit Windows ve Linux gibi sunucu platformlarında  farklı işletim sistemlerinin  eş zamanlı çalışabilmesine olanak sağlıyor.İlerleyen zamanlarda desteklediği işletim sistemlerini geliştireceği tahmin ediliyor.Ayrıca aynı anda 32 bit ve 64 bit Linux veya Windows işletim sistemleri aynı platform üzerinde çalışabiliyor.
Donanım Paylaşma Mimarisi: Sağladığı mimarisi ile disk ve ağ oluşturma gibi  temel kaynaklara daha kolay erişilebiliyor.Aynı zamanda bu kaynakların daha etkilibir şekilde kullanmasını sağlıyor.
Sanal Makine Görüntüleri(WM Snapshot): Çalışan bir Hyper-V sisteminde  geri yükleme noktası oluşturabiliyorsunuz.Bu sayede istediğiniz testleri ve güncellemeleri yapabiliyorsunuz.Eğer bir sıkıntı çıkacak olursa  daha önceki bir zamana hızlı bir şekilde geri yükleyebiliyorsunuz.
Ağ Yükü Dengelemesi ve Yük Devretme Kümeleri: Sanal sistemler arasındaki yükü dengelesin diye  ve Windows ağ yük dengeleme  sistemi(NLB) ile beraber çalışsın diye kolaylıkla yapılandırılabilmesini sağlar.Bu işlem birkaç tıklama ile yapılabilecek basit bir işlemdir.
Şimdi gelelim  güzel bir özellik olan Hyper-V’yi içermeyen işletim sistemi sürümlerine:
Windows Server 2008 Standart Edition without Hyper-V
Windows Server 2008 Enterprise Edition without Hyper-V
Windows Server 2008 Datacenter Edition without Hyper-V
 
Şimdi gelelim Hyper-V üzerinde çalıştıracağımız işletim sistemi lisanslarına:
Eğer Windows server  Standart Edition(x64) ile Hyper-V çalıştırıyorsanız bir adet fiziksel ve iki adet sanal Windows server işletim sistemini yasal ve ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.
Eğer Windows server Datacenteredition(x64) ile Hyper-V çalıştırıyorsanız bir adet fiziksel işletim sistemi ve sınırsız sanal Windows server işletim sistemini yasal ve ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.
Fiyatlar hakkında bir bilgi istediğinizi duyar gibiyim.Verdiğim linkten fiyatları inceleyebilirsiniz:
https://www.microsoft.com/tr-tr/server-cloud/products/windows-server-2012-r2/purchasing.aspx
Datacenter $6,155
Standart $882
 
 
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

   
Hakkımızda
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group Tema yapımcısı: Rankings