Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shell Nedir?
#1
Siteye yüklendiğinde sitede yetkiye göre dosya düzenleyip okumanıza yarayan yetkileriniz olur.Bu yetkiler yazma,okuma ve silme yetkileridir. Shell attığınız sitede bazen bir site sahibinin yetkilerini kullanabilirken bazende sunucu sahibinin yani host sahibinin yetkilerini kullanabiliyorsunuz sunucu sahibinin yetkileri oldukça fazladır.Bu olaya Permission Yetkisi denir.
Permissionları açık bir sunucuda tüm dosyaları değiştirebilir okuyabilirsiniz kısaca sunucunun sahibi sizsiniz demektir.
Eğer permissionları açık bir sunucuda değilseniz sunucu server modülüne göre bir exploit bulup sunucuyu backconnect olup rootlamanız gerekmektedir.
Sunucuyu rootlarken toplu config çekebilir server üzerindeki tüm sitelere index basabilirsiniz.
Yada tam yetkiye ulaştıktan sonra siteler üzerinde manuel dizin değişimleri yapıp index.php - index.htm - index.html dosyalarını düzenleyerek indexinizi basabilirsiniz yada site üzerindeki sayfaya trojan yerleştirip oltalama yöntemi ile kurbanlarınıza indirtebilir ve böylece büyük bir trojan ağı oluşturmuş olursunuz.

Yada shellinizi gizleyip siteyi izleyebilir banka hesaplarına ulaşabilir hesapları boşaltabilirsiniz insanların çalışıp kazandığı paraları bir kod işlemiyle çekebilirsiniz.

Shell Nasıl Atılır?
- RFI açığıyla php dosyasında kullanılan açıkta bulunan include koduna uzaktan shell verisi çekerek sayfa üzerinde shell çalıştırmış oluruz. Artık fazla görünmeyen bir açıktır.
- Sql Injection açıyla komut çalıştırabilir açık üzerinden verileri çekebilir hedef sitenin admin paneline çektiğiniz admin verileriyle giriş yapabilir resim veya dosya yükleme yöntemiyle shellinizi servera sokabilirsiniz.
- Scriptlerdeki upload yani dosya yükleme açıklarından faydalanabiliriz.
- Exploitlerden yararlanıp shellimizi servera sokabiliriz derlenmiş exploitler ile admin bilgilerini alabiliriz.
- Site yöneticisine ile temasa geçip sosyal mühendislik ile şifreleri alabilir yada yardım amaçlı gönderdiğimiz bir .jpg veya .rar dosyasının içine logger gömebilir sonra şifreleri çalabiliriz.
-Eğer kaliteli ve güçlü bir botnet ağımız varsa hedef sitemizi yavaşlatır hatta çökertebiliriz. BotNet büyük bir alanı kapsadığı için anlatmayacağım.
- Admin bilgilerini bulduk ama admin paneline erişemiyoruz adminin e-posta adresine giriş yapmayı deneriz %95 giriş yapacaktır hosting firmasınada aynı e-posta adresi ile kayıt olduğu için şifremi unuttum vb. sıfırlama linkleri göndererek şifreleri yeniler ve hosting hesabına giriş yapar ftp bilgilerini ve hosting bilgilerini isteyebiliriz böylece ftp girip index atma imkanımız olur.
- ISS açığından yararlanırız bu açık en kolay bulunan açıktır %30 olarak raslanan bir açıktır.
- Sql Injection mysql version öğrendikten sonra sitemizin yetki olan bir bölümüne uzaktan RFI dosyamızı yükleyebiliriz.
- Bu bölümler genelde images/ veya upload/images bölümlerine shellimizi upload ederiz ve admin panelinden girmeye gerek kalmadan dosya yaratarak shell yükleyebiliriz.
- Hedef sitemizde bir açık bulamadık sitemizi who.is çekerek ip adresini buluruz ip adresi üzerinden serverda bulunan sitelerin listesine ulaşabilir sitelerden birine shell soktuktan sonra serverı rootlar ve hedef sitemizin dosyalarına erişiriz.
- Son çare olarak hosting sahibi ile iletişime geçer sosyal mühendislik ile güvenilirlik kazanır ve beleş bir host alırsak shellimizi upload eder permissonlar açıksa hedef sitemizin dosyasına girer ve indexi basarız.


Shell upload ederken .php dosya yükleyemiyorsak shellimizin ismini örnek sprit.php.jpg şeklinde upload edebilirsiniz.
Webmasterımız upload sayfasını kodlarken kullandığı kodlardan shelli yüklemeyi geçersiz sayabilir GIF89;a koduyla .php dosyamızı resim formatında gösterebiliriz.
Firefox’un Tamper Data eklentisi ile shell yüklemeyi kolaylaştırıp shellimizin hangi adrese gittiğini bulabiliriz GIF89;a kodunu koyduktan sonra shellimizi upload ederken server yemiyorsa Tamper Data kullanarak shell ismini sprit.php.jpgden sprit.php olarak değiştirebiliriz.
İletişimde kullanılan resim eki ile gönderme gibi sayfalar için idealdir.

Popüler Shell Türleri; [Buradan Cw Shell Merkezi Konusuna Gidebilirsiniz]

1.R57 ( Backconnect olmak önemli dosyaları okumak bypass etmek için kullanılan üst düzey bir shelldir. )
2.C99 ( Basit bir shell olarak yeni başlayanlar için kullanılabilir.)
3.C100 ( C99 ile aynı düzeyde olan bir shelldir bazı sunucular C99 çalıştırmadığı için C100 kullandığım olmuştur.)
4.Zehir ASP Shell Windows Sunucularda Php tam yetki ile çalışmadığı için kullanılan bir shelldir.

     
[img=0x100]https://media.giphy.com/media/3og0ISdfBSjCwBwSfS/giphy.gif[/img]
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

   
Hakkımızda
MyBB, © 2002-2024 MyBB Group Tema yapımcısı: Rankings